image/svg+xml
image/svg+xml

Sıkça Sorulan Sorular

1 - Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü ne zaman Eğitim-Öğretime başladı?
  • Programımız 2020-2021 Öğretim yılında 28 öğrenci ile Eğitim ve Öğretime başlamıştır.
2 - Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunlarının çalışma alanları nelerdir?
  • Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz başta güzellik salonu ve merkezlerinde olmak üzere SPA ve Wellness merkezlerinde, Termal SPA merkezlerinde, Terapi ve Bakım merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşları içerisindeki kuaför salonlarında, Day SPA merkezlerinde, hastanelerin kozmetoloji ünitelerinde uygulayıcı olarak çalışabilirler. Kozmetik ürün, cihaz, ekipman firmalarının eğitim, Ar-GE, satış ve pazarlama departmanlarında uzman veya yönetici kadrolarında çalışabilirler. Sahne sanatları ile ilgili (TV, Sinema, Tiyatro) resmi veya özel kurum ve kuruluşların ilgili ünitelerinde uygulayıcı ve/veya yönetici olarak çalışabilirler. Yazılı ve görsel medyanın saç, güzellik, moda ile ilgili yayınlarında uzman, danışman veya editör yönetmen boyutuyla görev alabilirler. Branşla ilgili kendine ait özel işletmeler kurabilirler. Dermatoloji, fizyoterapi ve plastik cerrahi klinik ve muayenehanelerinde de görev alabilirler. Hastanelerde klinik kozmetolog vb. olarak görev üstlenebilmektedirler.
3 - Bu bölümde üniforma zorunluluğu var mıdır?
  • Bölümümüzde üniforma zorunluluğu yoktur. .
4 -Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Bartın Üniversitesi’nin hangi kampüsündedir?
  • Bölümümüz Ağdacı Kampüsü'nde bulunmaktadır.
5 -Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümünde staj yapma zorunluluğu var mıdır?
  • Bölümümüzde zorunlu staj mevcuttur. Öğrencilerin zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.
6 - Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümünün atölye olanakları nelerdir?
  • Yüksekokulumuz bünyesinde öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dökebilecekleri atölyemiz mevcuttur. Dersler kapsamında bu atölyede uygulamalar yapılmaktadır.
7 - Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümünün üst kademeye geçiş olanakları nelerdir?
  • Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri önlisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde, üniversitelerin Kimya lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
8 - Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümünün öğrenci kabul koşulları nelerdir?
  • Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen ilgili mevzuat doğrultusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS), Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından programa öğrenci kabulü sağlanmaktadır. Detaylı bilgi için ÖSYM sayfasında yer alan kılavuzu inceleyiniz.
9 - Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümün mezuniyet koşulları nelerdir?
  • Öğrencilerimizin Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programından mezun olabilmesi için, genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olması, Eğitim-öğretim programında yer alan tüm zorunlu dersleri başarması, programda öngörülen diğer tüm çalışmaları başarması, toplam 120 AKTS kredilik iş yükünü tamamlaması, İlgili Yönetim Kurulunca Mezuniyetine karar verilmiş olması gerekir. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.
10 - Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü mezunları hangi diploma ve ünvanı alırlar?
  • Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programını bitirenler önlisans diploması almaya hak kazanırlar. Diplomada "Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı önlisansını tamamlamıştır" ibaresi yer alacaktır. Mezunları “Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Meslek Elemanı” unvanını alır.